Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 6
Öxabäckshallen
3 oktober 2009
15:00

Barnarps IF

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Barnarps IF

Besvikelse är ett otillräckligt ord i sammanhanget. Att med ord ens försöka beskriva den rådande sinnesstämningen i Tygrikets omklädningsrum efter att slutsignalen så brutalt förkunnat att matchen var över, är en smått omöjlig uppgift.

För aldrig tidigare har väl Tygriket släppt ifrån sig tre poäng hemma i Ladan så lättvindigt som man gjorde då nykomlingarna Barnarp gjorde en visit på landsbygden. Den slitna klyschan "att skänka bort segern" är bokstavligt talat en utmärkt summering på denna bedrövliga insats. Håglöst och oengagerat är andra ord som väl beskriver insatsen. Hemmaspelare svarade exempelvis för framspelningar till minst tre bortamål och bjöd friskt på ännu fler klara målchanser. Sedan kan alla lag, såväl som enskilda spelare, ha en dålig dag emellanåt. Däremot ska ett lag som Tygriket a-l-d-r-i-g förlora i sin hemmaborg p.g.a sämre inställning än motståndarna. Inställning och en aldrig sinande kämparglöd har varit något av Tygrikets adelsmärke genom åren och att falla på eget begrepp känns oerhört bittert och framförallt onödigt.

Spelarna i jönköpingsbördiga nykomlingen Barnarp kämpade och slet däremot för sitt liv från första till sista sekund och det räckte till seger, så ingen skugga skall falla på dem. De uppträdde precis som man kunde förvänta sig av en nykomling vilket även innebar att de på inte sätt svarade för någon spelmässig jätteprestation. Utan att på något vis ta äran från Barnarp för deras insats, måste man ändå krasst konstatera att ett hemmalag på normalt spelhumör och med en normal inställning hade inkasserat tre viktiga poäng och därmed varit inblandat i den absoluta toppstriden. Istället gav man nu bort tre oerhört tunga poäng till ett lag som man definitivt bör ha bakom sig i tabellen när denna skall summeras framåt vårkanten. Samtidigt lyder en annan sliten gammal klyscha att "ett lag aldrig är bättre än sin senaste match". Stämmer denna devis (vilket den får anses göra tills den motbevisats) har Tygriket enormt mycket att jobba på om man skall undvika nedflyttning.

Nu återstår som tur är nitton matcher av säsongen så det är på tok för tidigt att dra några slutsatser ännu. Något som inte minst Tygriket bevisat otaliga gånger tidigare då man rest sig från betydligt tuffare utgångsläge än det man nu besitter. Den erfarenheten kommer att vara guld värd för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Men det gäller som sagt att först och främst ta sig en rejäl funderare och knyta näven i byxfickan på allvar efter en sådan bedrövlig insats som man trots allt svarade för.

Till sist...
En spelare/ledare i Barnarp önskade lycka till i division III innan han segerrusig hoppade in i bussen för hemfärd. Det bör givetvis tilläggas att detta sades med glimten i ögat men det återstår ändå att se vem som får skratta sist.

Matchfakta
IBK Tygriket 99 - Barnarps IF 5-6 (3-3, 1-1, 1-2)

0-1
0-2
1-2 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
2-2 Tommy Gunnarsson (Jonathan Johansson)
3-2 Mikael Laurén (Kristoffer Arvidsson)
3-3
4-3 Mikael Laurén (Kristoffer Arvidsson)
4-4
4-5
4-6
5-6 Björn Andersson

Skott: Uppgift saknas
Publik: Uppgift saknas
Utv: TT99 4x2, BIF 5x2
Domare: Robin Boqvist & Jonas Hansson

Hôven
*** IKEA
** Puh
* Larre
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Andersson 1 1 1 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 0 2 0 2
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Jonathan Johansson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 4 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 10 jan 2010, 17:00 Barnarps IF - IBK Tygriket 99 5 - 6